Behandeling en produkten

De meest gebruikte producten zijn afbreekbare fillers, met name Restylane. Voor alle producten zijn speciale opleidingen gevolgd. Deze producten worden door het lichaam afgebroken. Na 1 tot 1,5 jaar verdwijnt het effect. De belangrijkste stof in deze fillers is hyaluronzuur. Door uitgebreide ervaring blijkt dat deze producten absoluut veilig zijn in gebruik. De behandeling is nauwelijks pijnlijk. De producten zijn er in verschillende diktes. Hierdoor zijn ze geschikt voor fijne lijntjes (kraaiepootjes, rimpels op de bovenlip, marionet-lijnen). Ook zijn ze geschikt voor diepere rimpels (meestal neus-lippen plooi). Het is ook mogelijk om een lipvergroting te creëren met een heel mooi natuurlijk effect.

Botox/Dysport is een botuline toxine die spieren ontspant. Deze spieren veroorzaken mimische rimpels, zgn. fronsrimpels. Het effect is na een paar dagen goed te zien en blijft circa drie tot vier maanden zichtbaar. Hierna is opnieuw een behandeling nodig. De behandeling is veilig, pijnloos en snel.

Kleine vetophopingen zoals ontstaan bij de onderkin kunnen worden behandeld door middel van lipolyse. Hierbij wordt een stof (Phosfatidylcholine, gemaakt van soja) ingespoten met kleine naaldjes in het onderliggende vetweefsel. Het resultaat is permanent, en is meestal na 2 behandelingen bereikt.

Verder kunnen anti-aging behandelingen worden ondersteund met een nieuwe gezichtscreme waar Vitamine A zuur (tretinoine) is toegevoegd. Vitamine A zuur, ook wel retinol genoemd, wordt al langer verwerkt in cremes maar meestal in een lagere concentratie. Daarnaast zit er Vitamine E, hyaluronzuur en collageen in de creme, in de dagverzorging bovendien een SPF 15.
De creme heet Smooth A, in dag- en nachtcreme, en kost 25 euro voor 30ml.

Op de (huisartsen) praktijk kunt u sinds kort ook terecht voor adviezen rondom overgangsklachten en hormonale dysbalans. Er wordt dan een advies op maat gemaakt!